Att tänka på vid flytt – checklista

När man skall byta bostad är det mycket saker att tänka på och det gäller att börja i tid. Här är Stadsbuds checklista med tips över saker att tänka på vid flytt:

30 dagar till flytt
Nu är det dags att boka din flytthjälp från Stadsbud i Storstockholm. Glöm inte att beställa flyttkartonger, ange hur många du behöver men tänk ”hellre för många än för få”. Beställ även annat flyttmaterial som du behöver, så som tejp, säckar, bubbelplast och packpapper.

14 dagar till flytt
När du flyttar är du enligt lag skyldig att anmäla din nya adress. Anmäl din nya adress till Adressändring. Detta gör du lättast på www.adressandring.se. Adressändring samarbetar med Posten, Bring Citymail, Skatteverket och många andra företag och myndigheter så att din adress blir ändrad där. Vill du att din post skall skickas till din nya adress kan du även beställa en eftersändning mot en kostnad.

7 dagar till flytt
Gå igenom biytor som tillhör hushållet(vind, källare, garage, förråd m.m.). Sortera, släng det du inte behöver och packa det som skall flyttas i riktiga flyttkartonger.

5 dagar till flytt
Samla ihop dina mest värdefulla småsaker såsom smycken, värdehandlingar m.m. så att dessa inte av misstag slängs i möbler som inte skall behållas senare under flytten. Dessa ting flyttas med i exempelvis ditt handbagage under flyttdagen.

4 dagar till flytt
Skriv och posta flyttkort som skickas till familj, vänner och bekanta som behöver känna till din nya adress.

2 dagar till flytt
Kolla igenom köksredskap, sortera ut och packa det du behöver. När det gäller flytt av glas och porslin så rekommenderar vi att ni tar hjälp av oss på Stadsbud så att inget går sönder i onödan under packning eller transport. Rengör även hyllor, skåp och andra möbler och plocka ner gardiner.

1 dag till flytt
Rulla ihop mattor och knyt om med snöre eller liknande. Ställ växter i en öppen kartong så att de inte bryts eller skadas. Samla alla nycklar som tillhör den gamla bostaden och se givetvis till så att du har nycklar till den nya.

Flyttagen
Sist packar du allt som kommer vara nödvändigt direkt när du flyttat in i din nya bostad. Detta kan exempelvis vara toalettartiklar och sängkläder. Packa ner detta i separata lådor och ta med själv till den nya bostaden alternativt märk lådorna så att våra stadsbud kan packa in dem sist i lastbilen.

Nu kan du luta dig tillbaka och låta Stadsbud ta hand om flytten!

Magasinerings-kalkylator

Räkna ut din kostnad för magasinering.

Kontakta oss

Ring eller maila oss.

Miljö & kvalité

Vi är certifierade enligt SS-EN ISO 9001:2008 samt SS-EN 1401:2004

Artillerigatan 33

Döbelnsgatan 77

Hallvägen 36

Norra Stationsgatan 99