Historia

Historiahistoria

När vår kår startade på allvar var konkurrensen brutal på gator och torg i Stockholm. Vi citerar vår gamla krönika från 1930.

1863 överraskades så plötsligt huvudstaden av en ny prydlig stadsbudskår iförda snygga arbetskläder och mässingsplåt på mösskärmen. Åbjörnsons stadsbudskår hade startat för att ge medborgare trygg och ansvarskännande hjälp. 1893 när världsutställningen i Stockholm ägde rum insåg stadsbuden snabbt att man skulle vara hopplöst ute om man inte utrustade sig med velocipeder. Det väckte uppseende att man lagt sig till med cyklar och i tidningarna ansåg man det vara belägg för att stadsbuden ville följa med sin tid. Från den tiden härstammar dagens Stadsbud i Storstockholm.

Du känner igen oss på mässingsplåten i mössan. Den får bäras bara av oss. Vi lutar oss än i dag på de stränga stadgar som upprättades på 1860-talet för att det skulle bli ordning, reda och yrkesmässig hantering av de riktiga stadsbudsjobben. Faktum är att vi stadsbud gör i stort sätt samma saker idag som för 130 år sedan. Även om mycket har hänt så är grundproblemen de samma. Vi betjänar kanske oftare företag än privatpersoner idag. Och jobben är oftast större och längre. Men faktum är att vi får rycka in på de mest varierande uppdrag, allt från att byta lampor till att köra truck.

Magasinerings-kalkylator

Räkna ut din kostnad för magasinering.

Kontakta oss

Ring eller maila oss.

Miljö & kvalité

Vi är certifierade enligt SS-EN ISO 9001:2008 samt SS-EN 1401:2004

Artillerigatan 33

Döbelnsgatan 77

Hallvägen 36

Norra Stationsgatan 99